Razvojni tim

Svrha online dnevnika je olakšati pacijentima vođenje dnevnika mokrenja i pijenja i omogućiti liječnicima automatsku i točnu interpretaciju istog.

Autor

Slaven Abdović

dr. sc., dr. med., pedijatar nefrolog
Zagreb, Hrvatska
BeDry korisničko ime za dijeljenje: drabdovic

Autor BeDry online dnevnika mokrenja i pijenja je Slaven Abdović, liječnik, pedijatar, subspecijalist dječje nefrologije koji radi na odjelu nefrologije u jednoj od vodećih pedijatrijskih klinika u Zagrebu.

Nosi doktorat znanosti, znanstveni je suradnik i voditelj znanstvenog projekta Hrvatske zaklade za znanost koji istražuje biomarkere u prekomjerno aktivnom mokraćnom mjehuru kod djece. Autor je nekoliko znanstvenih radova i originalnih istraživačkih rješenja, a za istaknuti je umjetna neuronska mreža u predviđanju anatomskog uzroka poremećaja funkcije mokraćnog mjehura, o kojoj više možete pročitati u objavljenom članku, isprobati je u web aplikaciji. Također je bio glavni istraživač na međunarodnom kliničkom ispitivanju sigurnosti i učinkovitosti lijeka u djece koja boluju i liječe se od neurogenog mokraćnog mjehura. Autor je bloga Budi suh o noćnom mokrenju koji je posvećen pacijentima, roditeljima i liječnicima čiji je cilj unaprijediti liječenje enureze. Pored navedenog, u svom znanstvenom radu bavi se analizom laboratorijskih parametara koji su povezani s potpunim uspjehom liječenja primarne monosimptomatske enureze. Svoju edukaciju iz urodinamike i treninga mokraćnog mjehura proveo je Dječjoj bolnici Wilhelmina u Utrechtu, vodećem tercijarnom europskom centru za poremećaje funkcije donjeg urotrakta i urologije. Također, dio subspecijalističke edukacije iz pedijatrijske nefrologije je proveo u Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, gdje se nalazi jedna od vodeće 3 dječje nefrologije u SAD-u. Nositelj je položenog ESPN Board ispita od 2020. godine. Član je Međunardnog društva za dječju kontinenciju (International Children’s Continence Society), krovne udruge koja objedinjuje liječnike i ostale zdravstvene djelatnika koji u svom svakodnevnom radu liječe djecu s poremećajima funkcije mokraćnog mjehura.